Ondernemer in Beeld: Jeroen van der Kooi

1807
Jeroen van der Kooi Hillegom Flexteam Security
Jeroen van der Kooi

Ondernemer in beeld is een rubriek over ondernemende persoonlijkheden die zichtbaar en betrokken zijn binnen de Duin- & Bollenstreek. Deze keer interviewt (media)ondernemer John van der Tol de sympathieke ondernemer Jeroen van der Kooi

Geboren:
2 oktober 1979 te Hilversum

Werkzaam/woonachtig in de Bollenstreek sinds:
Werkzaam en woonachtig in Hillegom sinds 2014.

Beroep en functie:
Directeur/eigenaar van Flexteam Security B.V. uit Hillegom.

Waar ben je goed in:
Ik denk dat sales en aftersales mij goed liggen en als ik zie dat wij jaarlijks groeien qua klanten en nagenoeg geen opdrachtgevers verliezen, is dat wel een bevestiging.  

Trots op (zakelijk):
Het met Flexteam hebben gerealiseerd dat wij de afgelopen jaren ons werkgebied aanzienlijk hebben vergroot en inmiddels grote nationale en internationale organisaties  als klant hebben mogen verwelkomen. Daarnaast trots op de medewerkers die zich altijd 100% inzetten en flexibel opstellen waar nodig.  

Mooiste plekje in de Bollenstreek:
Ben zelf wel ‘fan’ van Noordwijk vanwege het strand en leuke horeca-gelegenheden aldaar.

Mooiste moment ooit:
Een aantal mooie momenten meegemaakt, maar eigenlijk moet hier natuurlijk iets heel bijzonders zijn als trouwen, geboorte van een kind of iets dergelijks. Om punten te scoren noem ik dan het ontmoeten van mijn huidige vriendin.  

Favoriete sport (en waarom):
Voetbal als 1e en daarnaast tennis. Beide vanaf jonge leeftijd beoefend en voetbal nu nog steeds, maar recreatief en in rustig tempo  😉

Memorabel sportmoment:
Als supporter van PSV moet ik het landskampioenschap van het seizoen 2006/2007 zeggen. Op de slotdag stond AZ bovenaan en Ajax met PSV op de tweede plaats. Uiteindelijk verloor AZ uit bij Excelsior en wonnen Ajax en PSV. Uiteindelijk was het doelsaldo van PSV 1 doelpunt beter en werden zij kampioen.

Buiten voetbal vond ik de titel van Richard Krajicek op Wimbledon in 1996 wel heel bijzonder.

Waar was jij toen op het moment dat dit gebeurde:
Tijdens de slotdag van de competitie zat ik in de huiskamer met twee tv’s naast elkaar Ajax en PSV te volgen en had telefonisch contact met iemand die bij AZ op de tribune zat. Het was al erg warm die dag, maar de spanning en ontknoping maakte het bloedheet.

Favoriete restaurant:
In de Bollenstreek moet Il Mulino en restaurant Napoli in Haarlem staat zeer hoog op mijn lijstje.

Favoriete boek:
Heb niet echt een favoriet boek, maar thrillers hebben mijn voorkeur.

Favoriete film:
De trilogie van The Godfather

Favoriete acteur(s):
Robert de Niro en Morgen Freeman

Favoriete muziek:
Heel breed en behoudens heavy metal kan alles mij wel bekoren. Ligt aan de stemming waar ik in zit.

Favoriete vakantie bestemming:
Griekenland is mij wel erg goed bevallen. Het klimaat, de accommodaties en het eten bevallen mij zeer goed. Hetzelfde geldt ook voor Spanje, ook daar heb ik hetzelfde gevoel.

Waar word jij vrolijk van:
Van heel veel dingen, maar zakelijk gezien moet ik zeggen dat ik vrolijk wordt als alles goed loopt en onze medewerkers en de opdrachtgevers tevreden zijn. In privé-sfeer wordt ik vrolijk van leuke en gezellige mensen in mijn directe omgeving.  

Waar mag jij wakker gemaakt voor worden:
Liever helemaal niet, maar uiteraard mag men mij storen als er iets zou zijn met mijn dierbaren. En mocht het iets anders zijn…..dan mag het (heel af en toe) voor een bordje boerenkool met worst.

Levensmotto:
Zakelijk gezien vind ik het motto “nooit te oud om te leren” een goeie en zeker van toepassing. Persoonlijk heb ik niet echt een levensmotto, maar vind het heel belangrijk om gezellige mensen om me te hebben.  

Waarom doe jij met ‘Zaken voor Zaken’ zaken:
Ik ken John van der Tol al een aardig poosje en naast het feit dat het contact altijd prettig is, worden er altijd wel hints en tips gegeven over hoe wij een en ander aan kunnen aanpakken. Verder is Zaken voor Zaken een mooi platform om op de hoogte te blijven van wat er speelt in Bollenstreek en van andere ondernemingen en personen in de regio.