GroepsApp SassenAlert

275

Een middel om elkaar te informeren op gebieden van veiligheid in het centrum van Sassenheim. Opgezet vanuit particulier initiatief: SassenAlert. Een grote WhatsApp groep binnen Teylingen, gericht op veiligheid.

App voor winkeliers
TOV Sassenheim heeft ook een eigen groep. Niets meer en minder dan een groep winkeliers die elkaar via de WhatsApp informeren over vreemde figuren in het dorp, over winkeldiefstallen, over uitgave van vals geld, over van alles . Het voordeel is dat er ineens heel veel ogen en oren in het dorp zijn die allemaal uitkijken en zodoende winkelcriminaliteit positief kunnen beïnvloeden.

WhatsApp gaat over het hier en nu. Dus een winkelier ziet een vreemd figuur of hij ziet op zijn camera een diefstal plegen. De winkelier belt als eerste 112 en geeft bijzonderheden en signalement door. Daarna maakt hij/zij via WhatsApp een berichtje in de groep SassemAlert-TOV.

De politie kijkt dan dus mee in het dorp. Gelukkig ziet de politie al geregeld berichten aan elkaar in de groep. Wat nog niet altijd gedaan wordt: de politie inlichten via 112.

Meer weten over de SassemAlert-TOV?
mail je vraag naar backoffice@teylingenov.nl