Bas Brekelmans stop als wethouder van Teylingen

1095

Wethouder Brekelmans heeft aangegeven te gaan stoppen als wethouder in Teylingen. In de persoonlijke brief hieronder licht Bas zijn beweegredenen toe:

Gezin op de eerste plaats

Via deze brief wil ik u graag op de hoogte stellen van goed en wat minder goed nieuws. Het goede nieuws is dat mijn vriendin weer in verwachting is en daar zijn we zielsblij mee. Nu ze 3 maanden zwanger is durven we het eigenlijk pas echt te geloven. We kijken ontzettend uit naar onze nieuwe kleine meid of jongen. Samen met die blijdschap komen bij mij ook extra zorgen over de toch al moeilijk te vinden balans tussen werk en privé. Het wethouderschap is geen acht tot vijf baan en als ik iets doe wil ik dat ook graag goed doen.

Wethouder zijn is fantastisch. Het is een voorrecht, spannend, intensief, geweldig en nog veel meer. Niks zo leuk als oplossingen bedenken, onderhandelen, mensen bij elkaar brengen, creatief zijn, een ondernemende en toegankelijke gemeente proberen te zijn voor inwoners, bedrijven en bezoekers. Pieken en dalen maken dat het nooit saai is. Dat drijft mij elke dag weer en maakt iedere dag weer een heerlijke uitdaging. Wat echter ook een uitdaging is, is het combineren van de baan met mijn gezinsleven. Vooral de vele avonden vergaderen, soms zelfs elke doordeweekse dag, trekken een forse wissel op het gezin en de gewenste regelmaat voor de kids. Het vinden van de balans tussen werk en privé was al jaren lastig, maar met de komst van nog een klein mensje is dat voor mij eigenlijk niet meer te doen vrees ik. Het minder goede nieuws is dan ook dat ik na een aantal weken piekeren met pijn in het hart heb besloten om mijn wethouderschap neer te gaan leggen.

Met deze brief wil ik dus aankondigen dat ik ga stoppen als wethouder. Het liefst neem ik afscheid op de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie, dat is 11 juli a.s. Dan kan ik nog de kadernota en het project communicatie rondom bouwprojecten afronden, en is er ook nog tijd voor de VVD om een opvolger te vinden en te kunnen laten starten. Indien wenselijk of als de opvolger er eerder is, maak ik uiteraard eerder plaats, geen probleem. Dat betekent dat ik uiterlijk een maand voor 11 juli mijn ontslag indien, zoals in de gemeentewet is geregeld.

Op deze plaats wil ik nu alvast een diepe buiging maken voor alle medewerkers van HLTsamen met wie ik samen heb mogen werken, voor mijn geweldige collega’s in B&W, voor de fractie van de VVD, voor alle overige raadsleden, voor alle organisaties en bedrijven met wie ik heb samengewerkt en uiteraard vooral voor alle inwoners van onze prachtige gemeente Teylingen. Allen ben ik buitengewoon dankbaar. Het spreekt voor zich dat ik bij mijn daadwerkelijke afscheid iedereen graag beter en persoonlijker zal bedanken. Voor nu wil ik alleen nog zeggen dat het mij een eer was voor u te mogen werken.

 

Reactie VVD fractie Teylingen:
Deze week heeft de VVD Teylingen het bericht gekregen dat Bas Brekelmans dat hij gaat stoppen met zijn functie als wethouder. Dit bericht, waar de VVD begrip voor heeft, komt voor de fractie ontzettend onverwacht.

Monique de la Rie: “Wij balen ontzettend van het bericht dat wij kregen van Bas, maar hebben wel begrip voor zijn keuze. Wij hadden zeker deze periode met hem door willen gaan, want wat ons betreft is hij een topper.”

Met Bas Brekelmans verliest de VVD de opvolger van Leo van der Zon. Deze moeilijke taak heeft hij tot op de dag van vandaag uitstekend in weten te vullen. De VVD is hem daar heel dankbaar voor.

De VVD Teylingen gaat de komende tijd op zoek naar een opvolger voor het wethouderschap. Tot die tijd blijft Bas Brekelmans wethouder in Teylingen.