Vanaf dinsdag 4 juli tijdelijk geen parkeerruimte bij station

2333

Bouw parkeerdek station Sassenheim van start

Vanwege het grote succes van station Sassenheim realiseert de gemeente hier 240 extra parkeerplaatsen. Vanaf juli tot en met oktober bouwt bouwbedrijf Aan de Stegge een parkeerdek bij het station. Deze uitbreiding met (gratis) parkeerplaatsen is belangrijk voor de mobiliteit in de regio. Door de bouw gaat het parkeerterrein naast het station vier maanden dicht. Reizigers wordt gevraagd tijdelijk te kiezen voor een ander station of om met de fiets of de bus naar station Sassenheim te komen. Reizigers die toch aangewezen zijn op de auto, kunnen parkeren op het parkeerterrein van Sport- en recreatiecomplex Wasbeek. 

Mobiliteit
Station Sassenheim is na de opening in december 2011 uitgegroeid tot een groot succes met ongeveer 3500 reizigers per dag in 2015. Dat zorgt voor een hoge parkeerdruk. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van een parkeerdek met circa 240 extra parkeerplaatsen.

Vanaf dinsdag 4 juli tijdelijk geen parkeerruimte bij station

De extra parkeerplaatsen komen bovenop de huidige 280 plaatsen, waardoor vanaf begin november 520 auto’s bij het station kunnen parkeren. Zowel de provincie Zuid-Holland, als het ministerie van Infrastructuur en Milieu betalen mee aan het parkeerdek. Voor een impressie zie http://bit.ly/2rFXWmJ

Werkzaamheden
Tijdens de bouw van het parkeerdek gaat het parkeerterrein naast het station vier maanden helemaal dicht. Zo kan de aannemer snel en veilig werken en duurt de parkeeroverlast minder lang. In de zomervakantie wordt doorgewerkt zodat reizigers zo min mogelijk overlast hebben.

Alternatieven
Reizigers van en naar station Sassenheim wordt geadviseerd:

* tijdelijk een ander station te gebruiken
* met de fiets of de bus naar station Sassenheim te komen. Tijdens de bouw worden extra fietsenstallingen bij het station geplaatst.
* het parkeerterrein van Sport- en recreatiecomplex Wasbeek te gebruiken. Dit ligt op ongeveer tien minuten loopafstand van het station en beschikt over ongeveer 175 parkeerplaatsen.

Gebruikers van De Wasbeek wordt geadviseerd te parkeren op het parkeerterrein van korfbalvereniging TOP. Aan de Warmondse zijde van het station komen tijdelijk vier gehandicaptenparkeerplaatsen. De gemeente vraagt begrip voor de tijdelijke overlast.

Verkeersregelaars
Het is nadrukkelijk niet de bedoeling te parkeren op particuliere parkeerterreinen zoals de DIRK supermarkt, de McDonald’s of van der Valk Hotel Sassenheim of in de wijk. Om alles in goede banen te leiden, worden, op gezette tijden, verkeersregelaars ingezet.

Kermis
In de kermisweek (18 tot en met 24 september) is het parkeerterrein van de Wasbeek niet beschikbaar. Via www.teylingen.nl informeren we, te zijner tijd, reizigers over alternatieve parkeerplaatsen.

Sassenheim parkeergarage NS station
parkeergarage vanaf station