De KoffieMeulen ziet kansen in Katwijk

2062
KoffieMeulen

Een kant-en-klaarconcept, vol passie en beleving! Sluit jij je aan?

De KoffieMeulen is op zoek naar een ondernemer die in het gezellige Katwijkse centrum een winkel volgens een succesvol concept zou willen openen. Katwijk is er klaar voor, jij ook?

Geschiedenis
In 2010 opende De KoffieMeulen voor het eerst haar deuren. Wat begon als een kleine eenmanszaak, groeide snel uit naar een zaak waar eigenaar Arnoud Vermeulen niet meer alleen in stond. De KoffieMeulen is gegroeid naar de organisatie die je nu kent. Het begon met een winkeltje van 90m2, 18 soorten koffie, 100 soorten thee, een paar machines, overheerlijke bonbons en een klein hoekje waar gasten koffie konden drinken. Nu is het een winkel van 170m2 met een schenkerij, meer dan 45 zitplaatsen, 35 soorten koffie vers van de silo en bijna 200 soorten thee.

De KoffieMeulen SassenheimDe KoffieMeulen heeft het grootste assortiment koffie, thee, chocolade en aanverwante artikelen waar de klanten en gasten ook thuis volop van kunnen genieten! De KoffieMeulen is een échte specialist en richt zich op het luxere segment.

Een belevenis van goede kwaliteit en passie 
Droom jij er ook van om een eigen KoffieMeulen te starten? Wij zijn op zoek naar gepassioneerde ondernemers die het succesvolle concept van De KoffieMeulen in hun eigen regio willen starten. Verwen nu ook jouw klanten en gasten met overheerlijke koffie, thee, chocolade en veel meer!

Lees snel verder en meld je aan voor een oriënterend gesprek! 

De KoffieMeulen
De formule

Het uitgangspunt van De KoffieMeulen-franchiseformule is: ‘samen sta je sterk’. Franchise stelt De KoffieMeulen in staat optimaal invulling te geven aan het lokale ondernemerschap van jou als franchisenemer, gecombineerd met samenwerking op vlakken waar dit voordelen biedt zoals bij de inkoop en de marketing.

Belangrijk en algemeen gedachtegoed is dat de belevenis, kwaliteit en de liefde voor koffie, thee en chocolade in de winkel maar ook vooral thuis toegankelijk gemaakt moet worden.

De KoffieMeulen richt zich op het luxere segment. Een typische klant is 30+, levensgenieter en heeft een modaal of hoger inkomen. Door deze mensen mee te nemen in het verhaal achter koffie, thee en chocolade, het voeren van een breed assortiment van hoge kwaliteit en het opbouwen van een relatie met de klant, onderscheidt De KoffieMeulen zich van andere concepten in de markt.

De KoffieMeulen is hiermee optimaal gepositioneerd om in te spelen op de toenemende belangstelling bij de consument voor premium kwaliteiten van koffie, thee en chocolade.

De KoffieMeulen
Full-service

 De KoffieMeulen is een full-service franchise. Dit betekent dat jij volledige ondersteuning krijgt bij het uitwerken van je businessplan, locatiekeuze, financieringsaanvraag en praktische ondersteuning tijdens de samenwerking.

Bij De KoffieMeulen sta je er nooit alleen voor!

De begeleiding en ondersteuning die je mag verwachten, bestaat uit:

 • Bouw- en inrichtingsadvies
 • Training & opleiding tijdens de opstart en gedurende de samenwerking
 • Gezamenlijke marketing
 • Gekozen assortiment & productmix
 • Gunstige inkoopprijzen
 • Visual Merchandise
 • High-end kassasysteem
 • Administratief arrangement
 • Behoud van ondernemersvrijheid voor lokale invloeden
 • Praktische ondersteuning voor het beste resultaat
 • Periodieke evaluatie voor een optimale samenwerking

De KoffieMeulen
De perfecte locatie

De KoffieMeulen-winkels bevinden zich op A1 locaties. Bij voorkeur in de Randstad voor een optimale ondersteuning vanuit het hoofdkantoor.
De vestigingen hebben een oppervlakte tussen de 100 tot 150m2.
Heb jij een vestigingsplaats op het oog? Deze dient een regiofunctie te hebben en dient te bestaan uit een verzorgingsgebied van minimaal 40.000 inwoners.

Gezamenlijk wordt onderzocht of er in de betreffende regio voldoende omzetpotentie is. Omdat ieder pand en vestigingsplaats anders is, worden er vooralsnog geen overige harde eisen gesteld. Belangrijk is dat jij de kansen op jouw locatie ziet. In het belang van jou als ondernemer en het imago van De KoffieMeulen, beoordelen we samen of jouw beoogde locatie de juiste is! 

Investeren
In je toekomst

Ondernemen gaat gepaard met investeren
De investeringen in jouw onderneming zijn zeer afhankelijk van het aantal vierkante meters, de staat waarin jouw pand zich bevindt, de huurcondities en locatie-eisen.
Om die reden geven wij een bandbreedte qua investering per m2. De kosten die wij meenemen in de investering, zijn:

 • Algemene verbouwingskosten
 • Inventaris en inrichting
 • Assortiment en voorraden

Je moet rekening houden met € 830,- tot € 1.250,- per m2.

Naast deze investeringskosten, moet je rekening houden met de volgende financiële behoefte:

 • Borg voor de huur van jouw pand
 • Entree fee van € 10.000,-
 • Voorfinanciering van de btw
 • Werkkapitaal (rekening courant)

Entree fee
De entree fee is een eenmalige vergoeding voor elementen zoals:

 • De reeds gedane investeringen en inspanning van de franchisegever
 • Het direct gebruikmaken van het volledige concept inclusief de naam, huisstijl, leveranciers, automatisering, et cetera
 • Begeleiding en ondersteuning vanuit het hoofdkantoor om jouw plannen te realiseren
 • De opleidingen en trainingen voor en tijdens de start
 • Het verkrijgen van jouw exclusief rayon

Kosten
& Opbrengsten

Voor de day-to-day ondersteuning wordt een royalty (franchise fee) en additionele marketing fee gevraagd. Respectievelijk betreft deze 5% en 1%.

Royalty
De royalty is bedoeld ter dekking van de diensten die de centrale organisatie aan de franchisenemer levert. Tevens wordt de royalty aangewend voor het creëren van continuïteit van de centrale organisatie.

Marketing fee
De marketing fee is bedoeld ter dekking van het landelijk reclame- en promotiebeleid. Jaarlijks zal De KoffieMeulen verantwoording afleggen over het gevoerde marketingbeleid en de besteding van de marketinggelden. Zolang de formule nog geen landelijke dekking heeft, zal de marketing fee vooral lokaal worden besteed aan activiteiten die ten goede komen aan alle franchisenemers.

Goede marges en verdienmodel

Tegenover jouw investeringen in De KoffieMeulen, staat een gezond en doordacht business model met goede marges en verdienmodel.

In het eerste jaar verwachten wij een omzet van gemiddeld € 2.800,- per m2 en een bedrijfsresultaat van 10% (EBITA). Zodra jij jouw plannen kenbaar maakt, werken wij gezamenlijk het financiële plan uit zodat jij precies weet wat je mag verwachten.

Hi,
Wie ben jij? 

Samenwerken is leuk en moet ons beiden voordelen opleveren. Heb jij een goed businessplan en zie jij het zitten om je eigen De KoffieMeulen-verwenwinkel en schenkerij te openen? Dan leren wij je graag beter kennen!

In de basis moet je ondernemend zijn. Je beseft je wat er bij het ondernemerschap komt kijken. Daarnaast zijn de belangrijkste kenmerken om succesvol te ondernemen:

 • Jouw passie voor de producten
 • Jouw gastvrijheid en drive om je klanten en gasten te verwennen
 • Jouw kwaliteit om een team te motiveren en aan te sturen
 • Je ziet kansen in de markt en weet deze te benutten
 • Je hebt commerciële kwaliteiten maar ook affiniteit met cijfers

Het runnen van je eigen winkel is een drukke bezigheid. Je moet hard willen werken en daar moet jouw eventuele partner ook achter staan. Ben jij degene die wij zoeken? Laten we dan snel eens een bakje koffie drinken en elkaar beter leren kennen! 

Kennismaken:
Hoe nu verder

Je hebt oprechte interesse in een samenwerking en wil meer weten over De KoffieMeulen. Kom vooral eerst eens kijken in onze winkels in Sassenheim (Kerklaan 3) en Heemstede (Binnenweg 79C) zodat je een goed beeld hebt van het concept en hoe dat voor jou kan werken!
Enthousiast? Volg dan de volgende procedure:

 1. Vul het meegestuurde inschrijfformulier in en stuur dat naar janinevandeneshof@koelewijn.nl.
 2. Je wordt gebeld door Koelewijn & Partners voor het plannen van een afspraak.
 3. Het eerste kennismakingsgesprek is met Koelewijn & Partners in Baarn. Hier word je alles verteld over De KoffieMeulen, inclusief de financiële gegevens.
 4. Het tweede gesprek is een kennismaking met De KoffieMeulen in Sassenheim.
 5. Zijn wij beiden enthousiast over een samenwerking? Dan gaan we verder! Je begint dan met het schrijven van een businessplan en gaat op zoek naar geschikte locaties.
 6. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie heeft dit proces een doorlooptijd van gemiddeld 4 tot 8 maanden. Bij iedere stap die je maakt, staan wij aan jouw zijde. Bij De KoffieMeulen sta je er nooit alleen voor!

Interesse?
Koelewijn & Partners ondersteunt De KoffieMeulen in de zoektocht naar de geschikte ondernemers. Ben jij dat, of heb je vragen? Neem dan contact op met Koelewijn & Partners :

Janine van den Eshof
janinevandeneshof@koelewijn.nl
035-5485934