Economische positie Duin- & Bollenstreek gemeenten 2016

568

Jaarlijks presenteert Bureau Louter in opdracht van Elsevier haar bevindingen over de economische posities van de Nederlandse gemeenten. Alle 370 onderzochte gemeenten met meer dan 10.000 inwoners staan op volgorde in de lijst. De Duin- & Bollenstreek gemeenten geven een lichte verbetering aan maar ten opzichte van buurgemeente Haarlemmermeer (1ste plaats) valt onze streek volledig in het niet. Heeft de streek geen potentieel? Komt het door de ‘6 eilandjes’ welke moeite hebben met samenwerken? Of is het de gebrekkige infrastructuur? Aan de naam Bollenstreek kan het niet liggen want zelfs in de uithoeken van onze wereld heeft de Bollenstreek voldoende naamsbekendheid!

Bron: Bureau Louter

beste infrastructuur en bereikbaarheid staat het hoogst

De Duin- & Bollenstreek staat inmiddels bekend om haar prettige woonomgeving maar hoe staan de 6 Bollengemeenten er economisch voor? Wat uit onderstaande overzicht opvalt is dat de gemeente met de beste infrastructuur en bereikbaarheid, nl. Teylingen, er veruit het beste voor staat in dit overzicht. Dit kan geen toeval zijn en moet de politiek eindelijk eens wakker gaan schudden.

Ranglijst Economische Toplocaties 2016
Economische positie gemeenten door de jaren heen volgens Bureau Louter

economische positie duin- en Bollenstreek
Economische Agenda
Arjan Slobbe en Richard van de Merwe kunnen als nieuwe kwartiermaker van de Economische Agenda direct aan de bak, om de 11 economische projecten goed te gaan coördineren en verder door te ontwikkelen. Met infrastructuur als hoogste prioriteit moet het snel beter kunnen gaan met de streek.

Samenwerking voorop
Naast de overheid kunnen de ondernemers zelf ook initiatieven ondernemen. De lokale ondernemersverenigingen die de belangen voor haar ondernemers behartigen, zijn verenigd in de VBDB. Met Alfons Morssink als nieuwe voorzitter en Willem Heemskerk als vicevoorzitter én met een nieuwe naam (Bedrijfsleven Bollenstreek) moet ook vanaf die zijde hard aan de ‘kar’ getrokken gaan worden. Het nut en noodzaak van samenwerking door ondernemers wordt in de hele streek al breed gedragen. De ondernemers verwachten van de gemeenten nu ook samenwerking. Wordt vervolgd!

Klik hier voor de hele lijst met alle 370 gemeenten (10.000+) in NL.