GEZOCHT: BUSINESS ANGEL

307

Om maar met de deur in huis te vallen, ik ben op zoek naar een Business Angel. Nee, niet om als jonge ondernemer (ik besta net 5 jaar) ondersteund te worden, maar om als filmer een interessante documentaire te maken. Waarom? Omdat het mij fascineert hoe dit proces werkt, hoe de besluitvorming van de Business Angel tot stand komt, met welke emoties de naar ondersteuning hunkerende, jonge onderneming opereert en hoe de wisselwerking verloopt tussen de twee partijen. Mijn ruim 30-jarige ervaring in de financiële dienstverlening kan ik daarbij goed gebruiken om dit proces als filmer inzichtelijk te maken. Voor de Business Angel is de documentaire een unieke manier om een succesverhaal visueel vastgelegd te hebben (en mogelijk geld aan te verdienen).

Berg Filmproducties BusinessAngel, Business AngelTypering Business Angel

Een privépersoon die vanuit een zakelijk oogpunt investeert in met name (pre)starters- en ondernemers in een vroege groeifase van hun bedrijf. Naast geld brengt de Business Angel ook kennis en ervaring in en stelt zijn/haar netwerk beschikbaar. Het karakter van deze hoofdrolspeler ontwikkelt zich in de loop van de documentaire, evenals de psychologische diepgang. Zowel de Business Angel als de jonge onderneming moeten bereid zijn om regelmatig hun gevoelens en gedachten gedurende het proces voor de camera naar voren te brengen.

Synopsis (reality)documentaire

In de zoektocht naar een investering stuit de Business Angel op een veelbelovende, jonge onderneming. Na een aantal oriënterende gesprekken worden onderling afspraken gemaakt om de samenwerking en de groeifase in gang te zetten. Successen en uitdagingen worden gedurende het (emotionele) proces van beide kanten belicht. De concurrentie (antagonist) ligt op de loer . Als alles goed gaat groeit de jonge onderneming uit tot een nieuwe Apple en verkoopt de Business Angel met grote winst het belang in de jonge onderneming.

Vertoning documentaire

In eerste instantie is de documentaire puur bedoeld om in het eigen archief van de Business Angel te worden opgenomen. De verfilming van een heel traject vanaf de zoektocht naar een ‘klapper’, de overweging om te investeren, de eerste contacten, de begeleiding en de exit is een unieke manier om een historische mijlpaal vast te leggen. Stel dat de ‘klapper’ inderdaad uitgroeit tot een succesverhaal. Dan kan de documentaire vanuit een historisch perspectief (“kijk, hier zie je dat ze in de garage begonnen zijn”)  zelfs in aanmerking komen om door de Business Angel te worden verkocht aan televisiezenders. Dit tegen een aantrekkelijk rendement natuurlijk!

Oproep

Neem gerust contact met mij op als de interesse is gewekt!

Peter Berg
Berg Filmproducties
06-55956597