Grote Sassenheimse Schoonmaakdag

257

Op maandag 23 mei a.s. organiseert de KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen) werkgroep samen met de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) Sassenheim, vrienden van park Rusthoff en andere relevante partijen voor de eerste keer een schoonmaakactie in en rondom het winkelcentrum van Sassenheim de Sassenheimse Schoonmaakdag. Met de schoonmaakactie wil men van Sassenheim een nòg schoner en veiliger winkelgebied maken.  

KVO SassenheimSamenwerking

De schoonmaakactie komt voort uit de samenwerking tussen TOV Sassenheim, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), politie, de brandweer en de gemeente. Eind 2015 heeft Sassenheim de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontvangen. In het kader van het KVO is vorig jaar het idee ontstaan om minimaal één keer per jaar een grote schoonmaakactie te organiseren.  

Lekker fris

De schoonmaakwerkzaamheden vinden plaats op de Hoofdstraat, JP Gouveneurlaan, Charbonlaan, Kerklaan, Voorhavenkwartier en Teijlingerlaan. De ondernemers hebben de koppen bij elkaar gestoken en nemen het initiatief om hun gevels, ramen, stoepen een extra schoonmaakbeurt te geven. Ook wordt het zwerfvuil opgeruimd. De veegwagen van de gemeente helpt mee, zodat alles er weer opgefrist uit komt te zien. Bovendien is het eerste project vanuit het Ondernemersfonds (OF) een feit en is er geld beschikbaar gesteld om aan alle lantaarnpalen in het centrum, die geen verkeersbord dragen, een zogenaamde hanging basket met vrolijke bloemen op te hangen.   

Meehelpen

Het initiatief wordt genomen door de werkgroep KVO, maar ook de bewoners van het winkelgebied en andere belangstellende kunnen hun steentje bijdragen. Iedereen is van harte welkom! Het startschot wordt om 9.30 uur gegeven en naar verwachting duurt de actie tot 12.00 uur. De schoonmaakactie heeft geen gevolgen voor de openingstijden van de winkels.