Kans voor Veteranenboek Kaag en Braassem

17

KAAG EN BRAASSEM – Vrijdag 11 oktober kreeg de Stichting Zinsnede prachtig nieuws te horen. Van het Fonds Alphen e.o. mag deze stichting namelijk een nieuw boek schrijven. Hiermee is de kans groot, dat er volgend jaar een nieuw boek verschijnt: het Veteranenboek Kaag en Braassem.

Het Fonds Alphen viert haar 25-jarig jubileum en dat wordt gedaan met het weggeven van geld; in totaal 60.000 euro. Vorige week werden de winnaars in de gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop bekend gemaakt. Als eerste werden Jan Willem Mijnlieff en Joep Derksen van de Stichting Zinsnede naar voren geroepen. De realisatie van het Veteranenboek Kaag en Braassem werd beloond met maar liefst 5.000 euro! Andere organisaties, die ook een bijdrage ontvingen, waren ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’, drie basisscholen in Nieuwkoop en een speeltuin in Leimuiden.

De beide mannen van de Stichting Zinsnede waren blij verrast over deze geweldige geste van het Fonds Alphen. Met dit bedrag wordt een groot deel van de kosten voor het maken van het Veteranenboek Kaag en Braassem gedekt. Joep Derksen zal beginnen met het interviewen van veteranen in de gemeente Kaag en Braassem en in de tussentijd blijft de Stichting Zinsnede zoeken naar sponsoren om de rest van het benodigde geld voor het drukken van de boeken te realiseren. Mijnlieff is penningmeester van de stichting. Hij laat weten: ,,Het is volgend jaar 75 jaar geleden, dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen. Daarom willen we alle groep 8 leerlingen van de basisscholen in de gemeente Kaag en Braassem een Veteranenboek cadeau geven.’’

Eerder publiceerde de Stichting Zinsnede al veteranenboeken in Lisse, Nieuwkoop en Teylingen. Bedrijven, fondsen en particulieren die de realisatie van het Veteranenboek Kaag en Braassem een warm hart toedragen, kunnen een bedrag overmaken aan de Stichting Zinsnede (www.zin-snede.nl) op bankrekeningnummer: NL21 RABO 0195 2994 77. Vermeld hierbij svp: ‘Veteranenboek Kaag en Braassem’.

(foto: Rob Spaans)