Lisse een gloednieuw restaurant rijker

5902

Donderdag 1 december opende Mariska en Paul van der Hulst (Van der Hulst Catering & Kookstudio) en chefkok Dave Weijers hun gloednieuwe restaurant aan de Heereweg in Lisse.

Met ruim 300 gasten proosten zij op een mooie toekomst van dit spannende avontuur en als je de reacties van de gasten mag geloven gaat dit goed komen. “Als het eten net zo lekker smaakt als de hapjes van vanavond, dan ga ik hier graag komen,” was één van de vele enthousiaste reacties. De avond voor de opening had het restaurant al een generale repetitie gehad. Om te kijken of alles werkte zoals het van te voren was bedacht werd een groep genodigde getrakteerd op de eerste gerechten vanuit de keuken van Dave en Paul. En ook hier waren de reacties veel belovend. Het team van De Heerekamer blijkt er helemaal klaar voor te zijn.

Mariska en Paul van der Hulst zijn geen onbekende in Lisse en omstreken, vele hebben wel een keer kennisgemaakt met hun overheerlijke catering en wellicht bent u ooit wel eens te gast geweest in de Kookstudio om zelf lekker te koken. Dave is ook geen onbekende en heeft een indrukwekkende staat van dienst in diverse keukens in de regio. Gezamenlijk hadden zij de wens om een eigen restaurant te beginnen, het pand aan de Heereweg voor het hotel de Duif stond al enige tijd leeg, dus leek hen dat een uitermate geschikte locatie. In slechts 6 weken is er met een team van enthousiaste mensen hard gewerkt om het voormalige Eetcafe 1198 om te bouwen tot een stijlvol en gezellig restaurant. Dat er al een professionele keuken met de benodigde apparatuur aanwezig was kwam zeer goed van pas, maar uiteraard hebben zij de keuken en het restaurant geheel naar eigen wens en eis ingericht. De ruimte is overzichtelijk en praktisch ingedeeld, je kunt heel intiem met zijn tweeën aan een tafel zitten of met een gezelschap aan de grote prachtige ‘stamtafel’ plaats nemen.

Heerenkamer LisseAan de extra brede bar is ook volop gelegenheid om te dineren of gezellig een aangeklede borrel te bestellen. Opvallend detail is de ‘borrelkaart’ deze is gegraveerd in een echt houten borrelplankje dat onder aan de bar hangt. De menukaart is compact en biedt voor ieder wat wils, vlees, vis of vegetarisch alles mogelijk en het allerbelangrijkste is alles wat je krijgt geserveerd is 100% vers bereidt, hier dus geen saus uit een zakje of bouillon getrokken van een blokje. De kaart zal maandelijks worden aangepast passend bij het seizoen of juist geheel tegen alle verwachting in. Paul en Dave willen de gasten juist verrassen met niet alledaagse combinaties maar wel met hele toegankelijke gerechten.

Het streven van het ambitieuze drietal is om de gasten naar huis te laten gaan met een wauw-gevoel. Het moet kloppen van A tot Z, niet alleen het eten moet goed zijn, maar ook de gehele ambiance. Vanaf de ontvangst tot en met het afscheid moet je het gevoel hebben dat je als gast bijzonder bent. Zo’n ervaring neem je mee en vertel je aan je relaties en familie. Kortom Lisse is een bijzonder restaurant rijker geworden. En mocht u nog geen plannen hebben voor de komende kerstdagen, dan is De Heerekamer een zeer goede suggestie van 24 t/m 26 december serveren zij een kerstmenu. Reserveren kunt u via de website www.deheerekamer.nl of gewoon bellen met 0252 – 12 22 23.