Meer parkeerplaatsen nodig voor vrachtwagens

47

In Zuid-Holland zijn meer parkeerplaatsen nodig voor vrachtwagens. Dat stelt gedeputeerde Floor Vermeulen. “Zuid-Holland heeft een belangrijke logistieke functie waarbij vrachtvervoer een grote rol speelt. Vrachtwagenchauffeurs moeten nu soms noodgedwongen hun vrachtwagen parkeren op plekken die niet geschikt zijn. Zuid-Holland pakt dit probleem aan.”

Vermeulen deed zijn uitspraken tijdens een werkbezoek vandaag in Noord-Brabant. Het probleem speelt niet alleen in de provincie, maar is ook landelijk een punt van zorg. De koepels van vervoerders Transport en Logistiek Nederland en evofenedex samen met VNO-NCW boden gezamenlijk een statement aan aan gedeputeerden van vier provincies en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

“Zuid-Holland wil graag met de vervoerders, het bedrijfsleven en het Rijk een gezamenlijke aanpak”, aldus Vermeulen. “Nu staan vrachtwagens soms foutgeparkeerd op vluchtstroken, bedrijventerreinen en in woonwijken. Dat is gevaarlijk en onwenselijk en leidt tot overlast. We gaan ook een beroep doen op Europese middelen en hopen dat we in november met de minister tot concrete afspraken kunnen komen over financiering en realisatie.”

Bron: klik hier