Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

277

Nederlanders weten te weinig over online gevaren en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen. Ook onderschatten zij de kans dat zij slachtoffer worden. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Cybersecurity awareness en skills in Nederland’ (2016) van Alert Online.

Campagne Alert Online

Ruim de helft van de Nederlanders heeft nog nooit van ransomware gehoord, terwijl dit de snelst groeiende dreiging op internet is. Daarom gaf staatssecretaris Dijkhoff gisteren bij KPN het startschot voor de campagne Alert Online. Zo’n 200 partijen zetten zich van 3 tot en met 14 oktober in om de kennis en vaardigheden van Nederlanders op het gebied van cybersecurity te vergroten en zo Nederland online veiliger te maken.

Het CCV informeert

Ook ondernemers hebben regelmatig te maken met cybercrime. Cybercrime tegen het bedrijfsleven richt zich meestal op het verkrijgen van toegang tot kapitaal. Ook kunnen cybercriminelen er op uit zijn om bedrijfs- en productieprocessen te verstoren. Op de CCV-website voor ondernemers vindt u meer informatie over cybercrime en wat u er tegen kunt doen.