Ondernemer in beeld: Mariska van der Hulst

3350
Mariska van der Hulst

Naam: Mariska van der Hulst

Geboren: Sassenheim,  op 12 mei 1975

Werkzaam/woonachtig in de Bollenstreek sinds:
Mijn hele leven al. Geboren en getogen in Sassenheim, later verhuisd naar Lisse. Werkzaam geweest bij zo’n beetje alle Rabobanken in de Bollenstreek, tot 1999. In 1999 zijn Paul en ik gestart met ons bedrijf, in het begin hadden we een winkel met daarnaast onze cateringwerkzaamheden, in 2006 is de winkel veranderd in onze kookstudio.

Beroep en functie:
Mede-eigenaar van Van der Hulst Catering & Kookstudio. Mijn functie is lastig te omschrijven….ik doe wat nodig is, en dat varieert van contacten leggen, plannen, offertes bespreken tot productiewerk in de keuken.

Waar zijn jullie goed in en waarom:
Wij zijn goed in het aanvoelen van de wensen van onze klanten. Ook zijn we zo flexibel als een elastiekje: werkt iets niet zoals gedacht? Er is altijd een oplossing.

Trots op (zakelijk):
Trots kan me overvallen op een heleboel momenten: als iemand helemaal blij is met de hapjes voor zijn verjaardag bijvoorbeeld. Maar ook als we een gigantische klus hebben voorbereid en alles komt op het juiste moment samen.
Enorm trots was ik tijdens Smaakvol Lisse. Daar zaten maanden van voorbereiding in, en als je ziet dat alles is zoals je had gehoopt….dat geeft een geweldig gevoel.

Waar kennen wij jou allemaal nog meer van:
Naast het bedrijf zit ik ook in het bestuur van Business Club Lisse, in de (hoe kan het ook anders) evenementencommissie. Verder kom je mij regelmatig tegen bij netwerkgelegenheden, en de laatste tijd in de krant in verband met Smaakvol Lisse.

Mooiste plekje in de Bollenstreek:
Het strand. Daar kom ik tot rust met de hond en de kinderen. Lekker uitwaaien, de zeelucht opsnuiven en naar de zee staren.

Mooiste moment ooit:
Dat zijn er eigenlijk te veel om op te noemen gelukkig (denk aan trouwdag, geboorte van de kinderen) maar ééntje is wel speciaal: mijn vader heeft in de bouw gezeten, en wij hebben aan ons pand uit 1890 heel veel verbouwd, samen met hem.  In 2015 hebben we de laatste ingrijpende verbouwing afgerond, maar mijn vader was te ziek om er iets van mee te maken. Toen alles af was hebben we hem op mijn verjaardag in zijn rolstoel naar boven gesjouwd zodat hij het toch nog kon zien. Hij is inmiddels overleden.

Favoriete sport: Voetbal (maar alleen WK’s en EK’s)

Memorabel sportmoment: Europees kampioen in 1988 natuurlijk.

Waar was jij toen op het moment dat dit gebeurde:
Ik was thuis, en ik weet dat ik met al mijn vrienden en vriendinnen de straat op ging om het te vieren.

Vlees of vis:
Vlees! Ik ben een echte vleeseter, ik zou wel elke dag een lekkere biefstuk lusten.

Favoriete gerecht: Dat is de versgemaakte pasta van Paul met paddestoelensaus.

Favoriete restaurant:
La Forca in Haarlem. Een echte authentieke Italiaan, waar het interieur eigenlijk opgeknapt moet worden, maar dat maakt het juist zo charmant. En de hele familie helpt mee, en ze praten allemaal gepassioneerd Italiaans.

Favoriete film:
Intouchables. Wat een prachtige ontroerende en humoristische film over een zieke man die ondanks alles geniet van het leven zolang het gaat.

Favoriete acteur: Egbert Jan Weber

Favoriete vakantie bestemming: Italië, vanwege het landschap, het eten en de mensen.

Wie neem je mee naar een onbewoond eiland:  Paul, Emma, Pieter, Cas en Keet.

Waar word jij vrolijk van: Spontane dingen, opeens leuke vrienden tegen komen voor een borrel, de zon, complimenten, lekker eten, en eigenlijk nog heel veel meer.

Waar mag jij wakker gemaakt voor worden:
Nou, daar wordt ik dan weer niet zo vrolijk van….

Wat niemand (nog) weet:
Genoeg! Maar dat is misschien leuk om te ontdekken als we elkaar ergens tegen komen, want ik ben een open boek.

Levensmotto: Doe het nu!

Het allerleukste aan zaken voor zaken? John van der Tol natuurlijk, haha!