Ondernemer in beeld: Willem Heemskerk

1817
Willem Heemskerk

Ondernemer in beeld is een rubriek over ondernemende persoonlijkheden die zichtbaar en betrokken zijn binnen de Duin- & Bollenstreek. Deze keer interviewt (media)ondernemer John van der Tol Willem Heemskerk….

Naam: Willem Heemskerk 

Geboren: 19-04-1960 in Noordwijkerhout

Werkzaam/woonachtig in de Bollenstreek sinds: 19-04-1960 en sinds 1980 bij de Rabobank. Daarvoor nog even bij mijn vader in de zaak. Bloementeler en Bollenkweker.

Beroep en functie: Huidige functie Manager Markt & Communicatie. Maar vooral bankier in de breedste zin. Dit is te herleiden naar vorige functies als Manager (Groot) Zakelijke Relaties, Manager Private Banking en Directeur Beleggings Advies Centrum.

Wij hebben de deur niet op een kier gezet, maar wijd openstaan

Waar ben je goed in en waarom: Verbinder tussen de bank en de klant. Maar ook als schakel tussen twee ondernemers die elkaar aanvullen. Laagdrempelig benaderbaar ambassadeur en actief deelnemer aan relevante lokale netwerken en activiteiten.

Welk vooroordeel zou volgens jou uit de lucht gehaald moeten worden:
Sinds het ontstaan van de crisis is het beeld ontstaan dat wij de geldkraan hebben dichtgedraaid. Niets is minder waar. Wij hebben de deur niet op een kier gezet, maar wijd openstaan. Zowel voor particuliere klanten die een huis willen kopen (hypotheek binnen een week) als zakelijke klanten. Uiteraard onderbouwd met een goede businesscase.

Trots op (zakelijk): Onze maatschappelijke betrokkenheid. Met onze twee fondsen, het Coöperatiefonds en het innovatiefonds ondersteunen wij initiatieven die van belang zijn voor de Bollenstreek. Dat noemen we coöperatief dividend, wij hebben immers geen aandeelhouders.

Waar kennen wij jou allemaal nog meer van:
Naast mijn werk wil ik tijd investeren in zaken die ik van belang acht. Meestal in bestuursfuncties, maar zeker ook in de markt. Op dit moment ben ik vicevoorzitter van Bedrijfsleven Bollenstreek. In het verleden ben ik voorzitter geweest van de Teylingen Ondernemers Vereniging, voorzitter van de sector HID in Teylingen, bestuurslid van het Verenigd Bedrijfsleven Duin en Bollenstreek, voorzitter van de Stichting Vrienden van Bernardus. Daarnaast ben ik lid van de Rotary Sassenheim waar we ook geld en tijd vrijmaken voor mooie projecten in de streek. Tevens ben ik veelvuldig in de netwerken te vinden. En misschien kent men mij van de top 50 lijst, in 2010 heb ik deze lijst mogen aanvoeren als meest invloedrijke mens van de Bollenstreek.

Mooiste plekje in de Bollenstreek (en waarom): Dat zijn voor mij de Kagerplassen, rust, ruimte, vergezichten en even een vakantiegevoel middenin de randstad.

Waar ligt volgens jou de kracht van de Bollenstreek: Bureau Louter roemt de diversheid van onze streek waar het gaat over woonomgeving. En met zee, strand, duin, plassen en cultuur dichtbij is veel aanwezig om mooi te kunnen wonen. We staan dan ook op een keurige 3e plek als regio.  Kijk je naar de economische groei dan is daar nog veel te winnen. Daar staan we in de staart van de lijst.

Favoriete sport: Voetbal, laatste seizoen niet echt verwend als fan van Ajax, maar het spelletje spreekt mij enorm aan. Ik ben de thuiswedstrijden dan ook bijna altijd in de Arena te vinden. Na en wat saaie start is het EK ook aan spanning en verrassingen aan het winnen. En op moment van schrijven ben ik net terug uit Lille voor de kwartfinale België – Wales. Ook deze wedstrijd kende een zeer verrassende uitslag

Ik zat toen op de fiets

Memorabel sportmoment: Alpe d’Huzes 2012. Het grootste aantal deelnemers tot dan toe, met een start op woensdag en donderdag. Na een jaar van voorbereiding heb ik deze berg, op de donderdag, zelf drie keer kunnen bedwingen. Memorabel ook omdat mijn vrouw mij op de top stond op te wachten.

Waar was jij toen op het moment dat dit gebeurde: Ik zat toen op de fiets.

Droomauto en waarom deze keuze: Ik vind dat ik daar nu in rij. Het dak kan er af en als het even kan rij ik open. Daarnaast vind ik het design van de auto mooi en goed geslaagd. Ik rij in een BMW Z4. Daar ben ik erg blij mee.

Favoriete film: Alles van James Bond. Ik kan ook de oudere films waar de trucages wel erg simpel in beeld komen erg waarderen. Maar nu ik er over nadenk, denk ik dat ik Home Alone 1 vaker heb gezien.

Favoriete gerecht: Iets met vis vind ik altijd een goede keuze. Maar de biefstuk van Loetje is ook niet te versmaden. Gewoon met witbrood, dat dan weer wel.

Favoriete restaurant (en waarom): Niet specifiek één restaurant, maar als ik mag kiezen graag een tent aan het strand.

Favoriete vakantie bestemming: Ik heb niet echt een favoriete vakantiebestemming, maar wel een fantastische reis achter de rug waar ik met heel veel voldoening op terugkijk. Drie weken backpacken met mijn zoon, midden in zijn reis van acht maanden, in Equador. Met het Amazonegebied, het Andes hooggebergte, de Galapagos eilanden en mijn zoon Bas heb ik drie fantastisch mooie weken gehad.

Ik eet graag op het strand

Waar word jij vrolijk van: Ik word blij van blije mensen, die blij zijn omdat ze voor elkaar krijgen waar ze hard voor hebben gewerkt. Ik mag dat van heel dichtbij meemaken met mijn dochter en zoon. Die doen beiden datgene wat ze graag willen doen.

Waar mag jij wakker gemaakt voor worden: Doe maar niet, ik heb overdag al genoeg te doen.

Wat niemand (nog) weet: Niet dat ik weet

Levensmotto: Als je loslaat heb je je handen vrij. (voor nieuwe dingen)

Waarom doe jij met ‘Zaken voor Zaken’ zaken:
John gaat verder met datgene waar hij goed in is. Als je iets te delen hebt weet je zeker dat je veel mensen bereikt. En als ondernemer heb je altijd iets te delen.

Wil jij ook een keer in aanmerking komen voor de ondernemer in beeld?
Mail dan naar john@zakenvoorzaken.nl