OpdeKoffie bij Bollenstreekhout

15

Op woensdag 27 maart 2019 is OpdeKoffie IndeBollenstreek te gast bij Bollenstreekhout op hun locatie bij Nobelhout in Noordwijkerhout, een van hun zeven partners. Dat moet je zien!

Datum: woensdag 27 maart 2019
Tijd: koffietijd 09:00 – 11:00 uur

Bollenstreekhout Coöperatie U.A. is ontstaan vanuit een particulier initiatief. Inmiddels zijn er zeven partners. Lokale ondernemers met het hart op de goede plek. Zij helpen Bollenstreekhout verder om een professioneel platform te worden voor primaire grondstof met nut en waarde uit de regio. Stammen in van geoogste “stadse of dorpse bomen” in de duin- en bollenstreek worden ingenomen voor verwerking. In 2018 hebben zijn inmiddels een kleine 400 boomstammen ontvangen.

Bollenstreek houtDe stammen worden soms gewaterd of gestoomdroogd (nieuw woord, kom OpdeKoffie voor uitleg) en op de “Groene Zagerij” bij Nobelhout, een van de 7 partners gezaagd. Deze zaag draait vrijwel volledig op zonne-energie, de zaag wordt gerund door vrijwilligers en leerlingen van de leerlingenwerkplaats.

Er komt veel kijken bij het verwerken van groeihout naar meubel- of constructiehout. Bij OpdeKoffie IndeBollenstreek op 27 maart 2019 kunt u horen, maar ook zien en voelen hoe de boom waar u zo lang langs bent gelopen wordt verwerkt om opnieuw een lang leven te leiden. Natuurlijk onder het genot van een kopje koffie!

De Zeepkist! Natuurlijk hebben we ook weer de zeepkist, wil je ook een keer op de zeepkist staan? Dat kan alleen door je aan te melden bij Lisa (teylingen@nieuws.nl) of bij Paul (info@pluslive.nl). Vertel enthousiast over je project of je werk en laat anderen weten wat je voor hen kunt doen, Meld je aan, doen!

Locatie:
Nobelhout (ingang bij Tuinboulevard)
Delfweg 36 b
2211 VM Noordwijkerhout