OpdeKoffie IndeBollenstreek op weer een bijzondere plek met een bijzonder verhaal!

42

Op woensdag 26 juni 2019 ben je van harte welkom OpdeKoffie IndeBollenstreek, ditmaal bij KookSaam in Lisse

Locatie:Stichting KookSaam, Heereweg 460, 2161 DH Lisse
Tijd: van 09:00 tot 11:00 uur

!!!!  We hebben nog één plekje vrij op de Zeepkist!
Wil je ook een keer op de zeepkist staan? Dat kan alleen door je aan te melden bij Lisa (teylingen@nieuws.nl) of bij Paul (info@pluslive.nl). Vertel enthousiast over je project of je werk en laat anderen weten wat je voor hen kunt doen, Meld je aan, doen!
   

OpdeKoffie IndeBollenstreek bij KookSaam

Op de grens van de 2 bruisende bollendorpen Lisse & Sassenheim, gelegen middenin de beroemde bollenvelden is het perceel van Stichting SterkSaam en Stichting KookSaam te vinden.
Aan het einde van een lang zandpad staat de voormalige bollenschuur en voorhuis van de familie Bergman. In januari 2015 is het voorhuis gekocht door de initiatiefnemers van Stichting SterkSaam; Ingrid Bekkering en Rick van Steijn die er met hun 3 kinderen een bijzondere woonplek vonden.

Niet alleen bijzonder vanwege de unieke ligging, maar ook zeker doordat zij als buren van de opgerichte stichting SterkSaam direct betrokken zijn bij het leven van bewoners en deelnemers van deze stichting.

Met een ruime zorgwoning met plaats voor 6 bewoners, jongeren tussen de 19 en 26 jaar, ieder met hun eigen uitdaging, wonen hier samen als een gezin met 24-uur zorg middels een klein, betrokken en professioneel zorgteam.

In 2016 is het perceel uitgebreid met een robuuste, houten dagbestedingsschuur, waar zowel bewoners als deelnemers van buitenaf, diverse vormen dagbesteding afnemen. Met een dierenweide en moestuin buiten en binnen tal van creatieve werkzaamheden is hier veel mogelijk.

Begin 2018 is de grote verbouwing van de voormalige wagenschuur van start gegaan met als resultaat een ruime professionele keuken en een sfeervolle brasserie. Dat is KookSaam en hier is OpdeKoffie IndeBollenstreek op woensdag 26 juni te gast.

Ingrid gaat ons uitleggen hoe zij jongeren met een verstandelijke uitdaging de kans bieden om de diverse facetten van de horeca te leren en zichzelf hierin te ontwikkelen.

Natuurlijk onder het genot van een net geserveerd kopje koffie!

 

 

 

De Zeepkist! Natuurlijk hebben we ook weer de zeepkist, wil je ook een keer op de zeepkist staan? Dat kan alleen door je aan te melden bij Lisa (teylingen@nieuws.nl) of bij Paul (info@pluslive.nl). Vertel enthousiast over je project of je werk en laat anderen weten wat je voor hen kunt doen, Meld je aan, doen!

 

[geef hier aan dat jij er ook bent!]