Robin Schrijer maakt comeback

3159
Robin Schrijer

Met 31 jaar heeft Robin Schrijer al een leven van ervaringen achter de rug, waarbij hij keer op keer grote moeilijkheden moest zien te overwinnen. Op zijn 16de werd hij slachtoffer van een bedrijfsongeval, waarvan hij nooit helemaal is hersteld. Schrijer is echter een autodidact en heeft meerdere succesvolle start-ups achter zijn naam staan.

Even leek hij landelijk door te breken met het incassobureau ITB, maar hij werd belazerd door een franchisenemer, die het geld van cliënten in de eigen zak stak. Een faillissement dreigde, maar Schrijer is met zijn eigen geld de schuldeisers tegemoet gekomen. Nu maakt hij een comeback met zijn nieuwste onderneming: Groothandel Schrijer Horeca

 ‘Als je wint, heb je vrienden’

Twee gezichten
Als er één ding is, wat Schrijer in de afgelopen jaren heeft geleerd, is dat veel ondernemers twee gezichten hebben. Het oude nummer van Herman Brood en Henny Vrienten ‘Als je wint, heb je vrienden’ geldt nadrukkelijk in de zakenwereld. Jarenlang was Schrijer dankzij zijn zakelijke successen de gevierde man. Iedereen lachte hem toe en beloftes werden gedaan, dat ze er voor hem zouden zijn als hij hulp nodig had. Maar toen dat moment kwam, sloegen veel van zijn collega-ondernemers de deur keihard in zijn gezicht dicht. ,,Hierdoor raak je nog verder in een vrije val’’, zo laat Schrijer weten. ,,Opeens besef je, wat echt belangrijk is en dat is je gezin en familie. Mijn vrouw en kinderen hebben het niet gemakkelijk gehad deze periode, maar ze hebben mij altijd de steun gegeven die ik toen hard nodig had. Deze periode heb ik veel met mijn vader gesproken en daardoor heb ik nu een nog sterkere band met hem. Verder stond ik er helemaal alleen voor en ik besefte, dat ikzelf de enige ben, die zich weer uit de faillissementsdreiging kan halen.’’ Dat is hem gelukt; het incassobureauverhaal is compleet afgesloten en Schrijer concentreert zich op zijn grote liefdes; de horeca, exclusieve wijnen, het door hem op de markt gebrachte biermerk ‘Dwarsdrijver’ en de mobiele tapverhuur.

I Take Beer
De ondernemer heeft een gevoel voor zelfspot, want de mobiele tap wordt verhuurd onder de naam ‘ITB’: ,,Dat staat voor ‘I Take Beer’,’’ lacht Schrijer. De tappen hebben een luxe uitstraling, verhogen de feestvreugde en vormen het middelpunt van ieder straatfeest, evenement of buurtfeest. Zowel particulieren als zakelijke ondernemers kunnen deze biertappen huren.

Het Dwarsdrijverbier wordt nu al verkocht in de Duin- en Bollenstreek, maar ook in Den Haag. Sinds kort is dit bier ook op fust verkrijgbaar. Met Frost Trading levert de ondernemer exclusieve wijnen. Maar waar Schrijer echt mee aan de weg aan het timmeren is, is Groothandel Schrijer Horeca: de leverancier van wijn, bier, cola en sterke drank. In het nieuwe pand staat een grote voorraad van de landelijk en internationaal bekende merken. Wijnspeciaalzaken, restaurants, cafés, brasseries en lunchrooms weten Schrijer al te vinden. En dat is niet zo gek, want hij kan door de lage overheadkosten zijn producten ,,24/7 voor een zéér aantrekkelijke prijs aanbieden. Als je mij ‘s middags belt, staat je bestelling ‘s avonds op de locatie in de hele regio.’’

Frost Trading – Schrijer Horeca
Robin Schrijer
Madame Curiestraat 22D
Sassenheim
T 06 5262 2177
E robin@schrijerhoreca.nl
W www.schrijerhoreca.nl