Spetterende opening FootGolfbaan Tespelduyn

32
Danny Landzaat opent footgolf Tespelduyn
Danny Landzaat op Tespelduyn footgolf

Onder toeziend oog van vele toeschouwers en onder luid applaus werd afgelopen zondag de eerste bal getrapt en daarmee de opening verricht van de 18-holes FootGolfbaan van Tespelduyn.

Oud-Nederlands Elftal spelers Denny Landzaat en Barry Opdam hadden deze eer en werden bijgestaan door VVSB-boegbeeld Vladimir Jozic en Quick Boys-man Hans van der Plas, beiden goed voor liefst 16 seizoenen in het eerste van hun club. Denny Landzaat scoorde een hole-in-one en speelde 1 boven de baan. Hiermee werd hij winnaar bij de prominenten.

“Wij kunnen terugkijken op een geslaagde dag”, aldus Peter Duivenvoorde, directeur van Landgoed & Golfbaan Tespelduyn. “De omstandigheden waren prima en met een mooi gezelschap hebben wij de 1e officiële ronde op onze FootGolfbaan gespeeld. Zag je het plezier er van af spatten, zowel bij oud-FC Groningen speler Levchencko als bij het ventje van 14? Weet je wat het mooie is? Of je in het eerste speelt of in de C7, het maakt niet uit, echt iedereen kan FootGolfen en beleeft er plezier aan. Het is een uitstekende invulling voor een groepsuitje of bedrijfsuitje en wij zien hierin veel potentie.”

Jim Kuipers, 3x Nederlands kampioen en 1x Europees kampioen FootGolf, vult aan “wij zijn verheugd dat wij met onze vereniging The FootGolf Motion onze 18-holes thuisbaan krijgen op de mooie golfbaan van Landgoed Tespelduyn. The FootGolf Motion is opgericht met het doel om de sport naar een hoger niveau te brengen. FootGolf is laagdrempelig en kan door iedereen gespeeld worden. Zowel voor de gevorderde speler als beginner is de baan van Tespelduyn uitermate geschikt en bijzonder uitdagend door de hoogte van 23 meter”.

“FootGolfers uit het hele land zullen de baan van Tespelduyn willen spelen, juist omdat de baan spectaculair is,” geeft oud-kampioen en Noordwijker Björn Bulk aan. “Wij hebben enkele proefrondes gespeeld en juist de topspelers van Nederland gaven hierbij aan dat zij erg genieten en uitgedaagd worden op deze baan”.

Kwalificatietoernooi voor het Nederlands Kampioenschap FootGolf
FootGolf is een nieuwe sport en vindt zijn oorsprong vanaf 2009 in Nederland. De afgelopen jaren is de sport wereldwijd verspreid en aan het afgelopen WK deden liefst 850 spelers mee.

“Wij hebben de ambitie om de mooiste FootGolfbaan van Nederland te worden en hebben dan ook veel aandacht gegeven aan het design van de baan,” vervolgt Duivenvoorde. “Wij waren vooraf enigszins sceptisch, want wat doet het met de baan en met name met de greens? Enerzijds werd het FootGolfen warm aanbevolen door een collega-golfbaan en anderzijds wezen de proefrondes uit dat er geen schade aan de baan wordt toegebracht. Bovendien is étiquette van groot belang bij het FootGolfen evenals bij het golfen, dus wij gaan dit vol overtuiging aan,” vertelt Duivenvoorde.

“Voor het ontwerpen van de baan kregen wij enorm veel vrijheid en dan komt er ook iets moois tot stand” aldus Kuipers. “Hoe bijzonder is het dat wij reeds op 9 augustus een kwalificatietoernooi voor het Nederlands Kampioenschap FootGolf op Tespelduyn mogen organiseren! We zijn dan net een maand open en hieruit spreekt natuurlijk enorm veel vertrouwen van de nationale bond FootGolf Holland.”

Vanaf heden kun je FootGolf-uitjes vanaf 10 personen organiseren en alle informatie hierover vind je op www.golfbaantespelduyn.nl/footgolf.

Vaste trainingsavond
Tot eind september wordt er wekelijks op vrijdagavond getraind en worden er 18-holes gespeeld door leden van The FootGolf Motion. Liefhebbers die kennis willen maken zijn van harte welkom en vinden meer informatie of kunnen zich vooraf aanmelden op de website van de vereniging www.footgolfmotion.com .

Meer informatie
Landgoed & Golfbaan Tespelduyn | www.golfbaantespelduyn.nl/footgolf | events@tespelduyn.nl
The FootGolf Motion | www.footgolfmotion.com | jim@footgolfmotion.com