Start tweede ronde Rabobank DBB Cup

60
Rabobank DBB Cup

“Businesscompetitie op beste 9-holes baan van Nederland

De Rabobank Duin- & Bollenstreek Business Cup (DBB Cup) is de tweede fase in gegaan. De jaarlijks terugkerende golfcompetitie voor bedrijven uit de Duin- & Bollenstreek op Golfbaan Tespelduyn heeft eind juni de eerste ronde afgesloten en vervolgt nu de tweede speelronde.

In de eerste ronde streden de 28 deelnemende bedrijven in 4 poules om de groepswinst. Met voor onze streek kenmerkende groepsnamen Hyacint, Krokus, Narcis en Tulp heeft hoofdsponsor en naamdrager Rabobank Bollenstreek tijdens een netwerkbijeenkomst de poule indeling via loting verzorgd. In de tweede ronde zijn de poules op sterkte ingedeeld; de beste teams bij elkaar, idem de nummers twee uit de poule, de nummers 3 bij elkaar enz. enz.
Golfbaaneigenaar en medeorganisator Peter Duivenvoorde; “dit doen wij om tot het einde van de competitie zoveel mogelijk deelnemers de kans te kunnen geven om voor de eerste prijs te kunnen strijden, iets wat de deelnemers zeer waarderen”.

De Rabobank DBB Cup kenmerkt zich door laagdrempelig golfen in competitieverband, waarbij sterke en minder sterke golfers, man en vrouw door elkaar, naast het golfen, ook met elkaar kennis maken. Medeorganisator John van der Tol: “Meedoen met de Rabobank DBB Cup heeft vele voordelen. Naast het laagdrempelig kunnen golfen waarbij de teams zelf de regie hebben op het maken van de afspraken heeft het ook een hoog netwerkkarakter. Tijdens en na het golfen zien wij meerdere verbindingen tussen de bedrijven ontstaan en dat op de beste 9 holes golfbaan van Nederland”.

Bijzondere slagen belonen
In golf is het maken van een birdie (1 slag minder gebruiken dan de baan aangeeft) een bijzondere verrichting. Om die reden heeft de organisatie Autoschadeherstelbedrijf ABS Brouwer uit Lisse en Noordwijk bereid gevonden om de Birdiecup te sponsoren. Het team dat aan het einde van de competitie de meeste birdies  heeft gemaakt ontvangt van directeur/eigenaar Peter Engels beide een cheque t.w.v. € 125,00 vrij te besteden bij Teds Golfstore in Noordwijk.

De finaledag vindt plaats op 5 oktober. Naast het golfen en de prijsuitreiking is ook het netwerken en ervaringen delen tijdens de afsluitende BBQ een mooi hoogtepunt. Meer weten over de Rabobank DBB Cup of alvast inschrijven voor 2020; neem contact op met Peter Duivenvoorde via peter@tespelduyn.nl