Voorbereidingen Beursvloer Bollenstreek 2016 van start

607

De Beursvloer Bollenstreek is een ontmoetingsplaats voor maatschappelijke organisaties, verenigingen en het bedrijfsleven. Het doel is om elkaar te vinden om klussen te realiseren met gesloten beurs. Hier kunnen contacten worden gelegd en deals worden gemaakt. Vraag en aanbod komen op een dynamische en sprankelende manier bij elkaar. Op de Beursvloer ontstaat een levendige handel in creativiteit, inzet, netwerken en enthousiasme. Met als resultaat: Winst voor de samenleving.

Vooraf aan de beursvloer worden in alle deelnemende gemeente startavonden gehouden om verenigingen en maatschappelijke organisaties voor te bereiden op de beursvloer. Tijdens de startavond leer je hoe je jezelf presenteert, hoe je een juiste vraag stelt en wat de tegenprestatie zijn kan.

De Beursvloer Bollenstreek is een initiatief van de Lionsclub Bollenstreek in samenwerking met de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Teylingen en Noordwijk en de bedrijven MeerBusiness Duin- & Bollenstreek en zakenplatform Zaken voor Zaken.

Op de Beursvloer ontmoeten het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties elkaar. Een bedrijf dat zijn betrokkenheid met de lokale samenleving concreet wil vormgeven, kan hier een match maken door kennis, middelen of menskracht ter beschikking te stellen aan maatschappelijke organisaties.

Toegevoegde waarde, bijzondere samenwerkingen

Wat de één biedt kan voor de ander van groot belang zijn.
Het contact tussen mensen uit verschillende werelden en met verschillende netwerken leidt tot verrassende en goede matches.

Hieronder volgen vier voorbeelden van vraag en aanbod waarbij er soms een tegenprestatie geboden wordt.

  • Een EHBO vereniging zoekt een lesruimte. Een bedrijf stelt zijn bedrijfskantine ter beschikking. Als tegenprestatie mag dit bedrijf zonder kosten twee personen aanmelden voor een cursus EHBO.
  • Een vereniging heeft een probleem met het opstellen van statuten. Een plaatselijke notaris biedt hun aan hiermee te helpen. Als tegenprestatie informeert de vereniging naar haar leden de bereidwilligheid van de betreffende notaris (promotie).
  • Een buurthuis heeft geen geld voor de aanschaf van nieuwe computers. Een bedrijf dat zijn computers vervangt biedt de afgeschreven apparatuur aan. Als tegenprestatie maakt het buurthuis promotie voor het bedrijf.
  • Een verzorgingshuis wil de binnentuin wat opfleuren. Een Tuincentrum biedt een aantal perkplanten aan. Als tegenprestatie mag het bedrijf zonder kosten een goed verzorgde advertentie plaatsen in het bewonersblad.

Aanmelden bedrijven
Meld u nu aan voor deelname aan de Beursvloer Bollenstreek
op woensdag 23 november 2016.

Aanmelden verenigingen
Meld u nu aan als voor deelname aan de Beursvloer Bollenstreek
op woensdag 23 november 2016.

Inschrijven voor de Beursvloer Bollenstreek 2016 kan tot 12 november 2016.
Beursvloer Bollenstreek