“Zakendoen in Duitsland“

871
Zakendoen in Duitsland

Duitsland is met afstand de belangrijkste handelspartner van Nederland. En met het aankomende vertrek van Groot-Brittannië uit de EU zal die positie alleen maar sterker worden. Hoog tijd dat Nederlandse ondernemers zich beter verdiepen in onze oosterburen, stelt Nina Krockow, auteur van Zakendoen in Duitsland.

Juist omdat de betrekkingen tussen beide landen zo ver teruggaan, bestaat het idee dat er niet zoveel verschil in cultuur is. Maar Duitsers hebben wel degelijk andere opvattingen en manieren. Daar zijn meer deals op stukgelopen dan Nederlanders zich beseffen. ‘Nederlandse ondernemers moeten een mentale omslag maken’, zegt Nina Krockow, ‘van Made in Holland naar Made for Germany.’

Voor succesvol internationaal zakendoen moet je weten hoe je je bedrijf online en offline presenteert, wat de managementstijl is en welke verwachtingen de consument heeft. Het gaat erom dat je de normen en waarden van je doelmarkt weet te herkennen en respecteren.

Nina Krockow putte uit twintig jaar persoonlijke en zakelijke ervaring als Duitse in Nederland voor haar boek over zakendoen met Duitsers. Haar ENTER-methode is een eenvoudig en praktisch stappenplan voor succesvolle deals in Duitsland.

Bestel mijn nieuw boek: “Zakendoen in Duitsland”