Zonnebloem met een verhaal: ‘Sunrich – Van Gogh’s Favorite’

298

Nieuw keurmerk komt voort uit samenwerking Takii en het Van Gogh Museum en zijn verkrijgbaar bij Bloemen-atelier Capri te Sassenheim.

Als grote liefhebber van de natuur, was de zonnebloem een inspiratiebron voor de meester-schilder Vincent van Gogh. Al meer dan 125 jaar geleden heeft Van Gogh ervaren dat deze bloem niet alleen voor decoratie bedoeld is, maar wereldwijd ook symbool staat voor liefde en hoop. Prachtige series bloemstillevens heeft de meester-schilder nagelaten, met onder andere de zonnebloem als stralend middelpunt. Vanuit een partnerschap hebben Takii en het Van Gogh Museum het keurmerk ‘Sunrich – Van Gogh’s Favorite’ in het leven geroepen, die superieure kwaliteit zonnebloemen vertegenwoordigd. Vanaf 22 augustus zijn meesterwerken van de Sunrich zonnebloemkwekers beschikbaar bij Bloemen-atelier Capri te Sassenheim.

Meesterwerk van de kweker
Het telen van ‘Sunrich’ zonnebloemen met veel liefde en passie, resulteert in een product met zware stelen en grote zonnebloemknoppen die een langdurige houdbaarheid garanderen. Geselecteerde zonnebloemkwekers uit Nederland mogen het keurmerk ‘Sunrich – Van Gogh’s Favorite’ voeren van veredelaar Takii. De verse bloemen worden als ‘Sunrich – Van Gogh’s Favorite’ verkocht in een luxe geschenkverpakking of door de bloemist verwerkt tot een boeket, inclusief herkenbaar etiket. De multifunctionele verpakking in een ontwerp naar Van Goghs werk is ontwikkeld in samenwerking met het Van Gogh Museum en kan ook gebruikt worden als bloemenvaas.

“Binnenkort is het voor iedereen mogelijk om een bloeiend Van Goghs meesterwerk in huis te hebben staan.  De ‘Sunrich – Van Gogh’s Favorite’ zonnebloemen zijn exclusief verkrijgbaar in de museumshop van het Van Gogh Museum op het Museumplein te Amsterdam én in onze winkel. Wij zijn erg trots dat wij deze kunstige zonnebloemen mogen verkopen”, aldus eigenaren Pieter en Esther van Waardenburg.

Takii zonnebloempartner Van Gogh Museum
Sinds 2015 is Takii de officiële zonnebloempartner van het Van Gogh Museum. De samenwerking is een logische stap; Takii staat bekend om zijn ‘Sunrich Orange’ F1, ‘s werelds toonaangevende variëteit in sier-zonnebloemen en sluit aan bij de iconische zonnebloemen series gemaakt door Vincent van Gogh. Na het zonnebloemenlabyrint in september 2015, ter ere van de opening van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum, gaat het partnerschap verder in het nieuwe keurmerk ‘Sunrich – Van Gogh’s Favorite’. Bloemengroothandel Bab Star, Royal Floraholland en branchevereniging VBW zijn partners die dit initiatief ondersteunen.  Dit jaar zal het keurmerk ‘Sunrich – Van Gogh’s Favorite’ ontwikkeld en geïntroduceerd worden. De brede lancering staat gepland voor 2017.

Over Takii
Takii Seed is de merknaam van alle variëteiten van bloemen en groentezaden ontwikkeld voor de professionele markt. Takii Europe B.V. is de Europese vestiging van Takii & Company. Ltd. in Japan. Takii Europe B.V. is een geïntegreerd zaadbedrijf dat zich bezighoudt met de veredeling, productie, verwerking, verkoop en marketing van een breed scala aan bloem- en groenterassen. Het bedrijf is binnen de sierteelt marktleider op het gebied van zonnebloemen, canna en sierkool. Meer informatie is te vinden op: www.sunrichvangogh.flowers